SharePoint alapú Projekt Kezelő megoldások az European Institute of Innovation and Technology-nál | Grape

Gyümölcsöző Együttműködés

 
 

SharePoint alapú Projekt Kezelő megoldások az European Institute of Innovation and Technology-nál

A Grape Solutions ZRt. több megoldást is készített már az EIT meglévő és széles körben használt SharePoint infrastruktúrájához, mint például egy iktatórendszert (Filing Register) és kapcsolódóan egy pályázati életciklus követő eszközt (Grant Assessment) Enterprise igényekre méretezve.

Új igényként merült fel azonban a különböző kutatási céllal létrejött KIC-ek (Knowledge and Innovation Community) finanszírozásához szükséges folyamatok jól nyomon követhető, nem papír alapú adminisztrációjának teljes körű automatizálására. A Grape Solutions ZRt. erre a SharePoint platform funkcionális kibővítésével tudott megoldást találni, mely a Microsoft Project fájlok felhasználói élményéhez hasonló módon, ugyanakkor teljesen a feladatra szabott célirányos funkcionalitással tudott válaszolni a kihívásra.

A feladat komplexitására jellemző, hogy nem csak a meglévő és erőforrás használat szempontjából kritikus terhelés alatt lévő SharePoint integrációt kellett megoldani úgy, hogy az hatékonyan elbírja az amúgy hagyományos relációs adatbázisokhoz tervezett terhelést, de fel kellett azt készíteni a többi rendszerrel történő integrációra, valamint egy jövőbeni Data Mart reporting célú alapjaként is szolgálnia kell majd tudni. A folyamatok kialakításába már az elejétől be lettek vonva a végfelhasználók (KICs), tanácsaikkal segítve egy olyan rendszer kialakítását, amely állja és stressz-mentesebbé teszi az éves terv leadását a határidőhöz közelítő hajrá időszakában is.