Platformfüggetlen és Native mobilapplikáció fejlesztés | Grape

Gyümölcsöző Együttműködés

 
 

Platformfüggetlen és Native mobilapplikáció fejlesztés

A Grape Solutions-nél büszkék vagyunk arra, hogy bármely fejlesztési metodikát is választják ügyfeleink, mi otthonosan mozgunk minden fejlesztői környezetben, így legyen az akár Native, Hibrid vagy Cross-Platform megoldás, mi a partnereink igényeire szabott megoldásokat nyújtunk. Specifikus igények rendszeresen előfordulhatnak, aki viszont a teljes mobil szegmensre kíván minőségi applikációt létrehozni, annak a Cross-Platform fejlesztést javasoljuk.

Néhány szóban a metodikák sajátosságairól:

NATIVE MEGOLDÁSOK

Hatékony választás amennyiben egy specifikus platformra (Windows Phone/Android/IOS) fejlesztünk egy adott applikációt. Azonban a későbbiekben mégis  célpiacunk bővítése  mellett döntünk, akkor a további platformokra külön-külön ki kell fejlesztenünk az adott applikációkat, hiszen a különböző mobil platformok különböző programnyelveket használnak. Ez gátolja az applikáció innovációs folyamatait és lassítja az új funkciók létrehozását, valamint növeli költségeinket. Ami komoly veszélyt hordoz a folyton változó mobil applikációk piacán.

HIBRID MEGOLDÁSOK

Minden felületen egységes megjelenést biztosít HTML és Javascript lehetőségeit felhasználva. Azonban funkcionalitásában gyakorta korlátozott a a Native és a Platformfüggetlen megoldásokhoz képest.  Ennek köszönhetően az alkalmazásaink nem lesznek kellőképpen finomhangoltak. Egyfajta átmeneti megoldásként tekinthetünk rá ami a Natív és a Platform független applikáció fejlesztés között húzódik meg.

PLATFORMFÜGGETLEN MEGOLDÁSAINK – XAMARIN

xamarin

A Xamarin egy Microsoft.NET/C# nyelvet használó fejlesztői felület, ami egyszerűsíti a cross-platform kódolást. Lehetővé teszi, hogy ne csupán a teljes felhasználói felületet vagy annak részeit, legyünk képesek megosztani a különböző platformok között, de alkalmazásunk teljes logikai felépítése is megoszthatóvá válik a fejlesztés során. Kódunk Native minőségben képes megjelenni akármelyik vezető mobil Platformon (Windows Phone/Android/IOS). Előnyei közé sorolhatjuk továbbá:

  • Jelentős fejlesztési, illetve karbantartási költség megtakarítás
  • Folyamatos egyidejű integráció az összes platformon
  • Hatékonyabb költség megtérülés

XAMARIN TESTCLOUD

Külön kiemelnénk a Xamarin Testcloud funkcióját, ami lehetővé teszi a megírt applikációk automatizált tesztelését, több száz, eltérő típusú fizikai mobil eszközön! A tesztelési lefedettség hatékonyságának ilyen mértékű  növekedése mellett drasztikusan csökken a tesztelésre fordítandó idő és költség egyaránt.

KONKLÚZIÓ

Tapasztalataink alapján magabiztosan állíthatjuk, a Xamarin cross-platform a minőségi mobil applikáció fejlesztés leginkább időtakarékos és költséghatékony eszköze, amennyiben célpiacunkként mind három vezető mobil platformot jelöljük meg.