Gyümölcsöző Együttműködés

 

07

Már

Új kihívások előtt a Biztosítók.

Kategória: Hírek, Címke: AdInsure, Biztosító, Insurtech, március 7, 2017

Az új fiatal generációk új megoldásokat, új termékeket várnak el a Biztosítóktól. Ezzel párhuzamosan az igényekre reagálva jelentek meg az első olyan szolgáltatók, amelyek már új, innovatív megoldásokkal, innovatív termékekkel szolgálják ki ügyfeleiket.

Az Insurtech és Digitalizáció kérdéskörét is több oldalról elemezték a Portfolio Biztosítás 2017 Konferencia előadói.

Jelentheti-e a hagyományos biztosítási szolgáltatások és szolgáltatók eltűnését az újonnan feltörekvő Insurtech szolgáltatók és biztosítási szolgáltatások?

Veitz Gábor Tamás a Grape Solutions Zrt. biztosítási megoldások üzletágának vezetője előadásában rámutatott, hogy nem feltétlenül kell ennek bekövetkeznie, de ehhez a hagyományos biztosítóknak fel kell készülniük, hogy az új megoldásokat képesek legyenek adaptálni saját üzleti modelljükbe. Csak az a Biztosító tud megerősödve talpon maradni, amely képes az új technológiákat befogadni és folyamatosan fejleszti értékesítési, állománykezelési és szolgáltatási rendszereit.

A hagyományos biztosítók legnagyobb problémája jelenleg, hogy az üzleti támogató rendszereik túlságosan széttagoltak, ezért az új kihívásoknak megfelelő Insurtech megoldásokat csak drágán és lassan tudják implementálni. Az AdInsure biztosítási nyilvántartórendszer ebben tud megoldást kínálni a Biztosítók számára.

Egy Biztosító csak akkor tudja felvenni a versenyt az új jelentkezőkkel és csak akkor tudja megfelelően kiszolgálni az új nemzedékek (Y, Z, Alpha generációk) igényeit, ha nyilvántartási rendszereit egységesíti. Az egységes rendszer központosított ügyfélnyilvántartást tesz lehetővé, így könnyebben lehet külső adatforrások bevonásával az ügyfelek valós igényeit kielégítő ajánlatokat tenni a számukra. A mai digitális világban annyi információt szórunk szét magunkról (kereséseinkkel, like-jainkkal, a kiválasztott hírekkel, …), amelyek elemzésével több információhoz juthatunk, mint amit az ügyfél saját magáról tud. Ehhez a Biztosítóknál felhalmozódó adatokat össze kell tudniuk kapcsolni és megfelelően felhasználni, mindezt költséghatékonyan.

Tovább+
 

10

jan

A Microsoft az Élen, a Növekedő Nyugat Európai Szoftver Piacon

Kategória: Hírek, Címke: 1H2016, Cloud, digital transformation, IDC, microsoft, software, Top10, Winner, január 10, 2017

A legújabb IDC Software Tracker Release jelentés szerint, a nyugat európai szoftver piac 4.6%-os növekedést produkált 2016 első félévében. Az on-premise szoftver értékesítés 0.9%-ot, a publikus felhő alapú szolgáltatások értékesítése pedig 33.2%-ot erősödött. A teljes szoftver eladásokhoz képest a felhő alapú szolgáltatások piaci aránya 11.6%-ról 14.7%-ra erősödött 2016. első félévében.

A szoftver piac továbbra is erősen darabolt és a TOP10 vendor a piac kevesebb, mint felét működteti. A top vendorok közül sokan jól teljesítettek a vizsgált időszakban, míg mások gyengélkedtek. A Microsoft dicsekedhet a legnagyobb piaci részesedéssel, 13.5%-át dominálja a piacnak.

További információ az alábbi linken: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prEMEA41981416

Tovább+
 

16

dec

Microsoft Technikai Nyitás a Linux és a Google Felé

Kategória: Hírek, Címke: .NET, egyedi szoftver megoldás, együttműködés, Google, Linux, microsoft, Nyitás, Samsung, december 16, 2016

A Microsoft, az évente megrendezett Connect fejlesztőknek szóló rendezvényén fontos nyitási politikát jelentett be, melynek főbb pontjai:

 • Csatlakozás a Linux Foundation-höz Platinum Memberként, a nyílt forráskódú közösséggel való szorosabb együttműködés jegyében
 • A Google csatlakozása a független .NET Foundation-höz
 • Együttműködés megkezdése a Samsung Electronics Co. Ltd.-vel, ami lehetőséget biztosít .NET fejlesztők számára, hogy alkalmazásokat fejlesszenek több mint 50 millió Samsung eszköz számára

A bejelentésekről bővebben az alábbi linken: http://news.microsoft.com/2016/11/16/microsoft-contributes-to-open-ecosystem-by-joining-linux-foundation-and-welcoming-google-to-the-net-community/

Tovább+
 

16

dec

Földrajzilag is terjeszkedik a Grape!

Kategória: Hírek, Címke: .NET, debrecen, Grape, december 16, 2016

Decemberben megnyitotta debreceni székhelyét a Grape Solutions Zrt. A Vágóhíd utcai LION Office Centerben található iroda biztosítani fogja csapatunk folyamatos növekedését, mivel a jövőben cégünk már nem csak budapesti szakemberek tudására és tapasztalatára alapozhat. Szeretnénk, ha új irodánk minél hamarabb benépesedne, így várjuk tapasztalt .Net fejlesztők jelentkezését az alábbi linken:

http://grape.hu/karrier/debrecen/

Tovább+
 

01

dec

Elismerés az “Év felelős foglalkoztatója” díjátadó eseményen

Kategória: Hírek, december 1, 2016

Az OFA Nonprofit Kft. rendezésében idén első ízben került átadásra az “Év felelős foglalkoztatója” díj három különböző kategóriában (mikro/KKV, középvállalati és kormányzati szektor), ahol a különböző vállalatok belső működésének kultúrája, környezettudatossága, CSR hitvallása került pályáztatásra.

A mikro/KKV mezőnyben a Grape Solutions Zrt. a legtöbb nominációban részesült három vállalat egyike volt az OFA részére benyújtott pályázati anyagának színvonalassága folytán.

Ezúton szeretnénk megköszönni az OFA-nak és egyben munkavállalóinknak is erőfeszítéseink elismerését, egyben gratulálunk az egyes kategóriák győztes vállalatainak!

 

ofa_kepmontazs

 

Tovább+
 

19

feb

Microsoft Future Decoded 2016

Kategória: Hírek, február 19, 2016

A Grape Solutions szakmai előadóként részt vett a 2016. 16.-án megtartott, “Microsoft Future Decoded 2016” elnevezésű konferencián. Csonka Ferenc, a Grape Solutions BI Technikai Csapat Vezetője  , “Üzleti intelligencia és analitika” c. előadásában a résztvevők számára bemutatta az üzleti intelligencia által nyújtott lehetőségeket és a trendeket a jövőre nézve.
FutureDecoded2

Tovább+
 

11

feb

Bemutatjuk a legújabb stratégiai partnerünket: Adacta Group

Kategória: Hírek, február 11, 2016

logo-adacta-2xAdacta egy technológiai szolgáltatásokkal és munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó informatikai cég, székhelyük a közép-kelet-európai régióban található (Ljubljana, Szlovénia). Szolgáltatásaikat főleg biztosítóknak, bankoknak és más pénzügyi intézményeknek, távközlési és informatikai cégeknek, valamint gyógyszeripari és élelmiszer-feldolgozó ipari cégeknek kínálják. A cég, szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére a tanácsadás, fejlesztés, implementálás, karbantartás és támogatás területén is.

AdInsure egy modern Windows-alapú alkalmazás, amit az Adacta fejlesztett, a kelet-európai biztosítási cégek ügynökei részére, akik folyamatosan ügyfeleiket látogatják. A rendszer modern technológiát, jó funkcionalitást kínál elérhető áron. Az ügyfelek referencia visszacsatolása kiemelkedő volt és az ügyfélszolgálati felület, beállíthatósági lehetőségek is kiválónak bizonyultak. Az alkalmazásnak köszönhetően a régióban az ügyletek számának növekedése lenyűgözően alakult.

Tovább+
 

19

jan

RepSy a MOL-Csoport hivatalos lapjában

Kategória: Hírek, január 19, 2016

Megjelent a Mol-Csoport hivatalos újsága, a Professional Journal, mely több oldalon keresztül foglalkozik az általunk fejlesztett RepSy üzleti intelligencia és döntéstámogató rendszerrel.

A teljes magazin itt tekinthető meg. A cikk angolul a 76-81. oldalakon olvasható és itt olvasható.

Tovább+
 

09

dec

Üzleti Intelligencia

Kategória: Hírek, december 9, 2015

Minden bank elemi üzleti érdeke, hogy minél többet tudjon meg ügyfeleiről, azok szokásairól. A Citibank lakossági üzletágának tartós sikerei mögött az egyik legfontosabb alappillér, hogy stratégiai módon használja ki az üzleti intelligencia (business intelligence, BI) megoldások adta lehetőségeket. A bank már több mint tizenhat éve a Microsoft adatbázis-technológiájára alapozza folyamatosan bővülő BI és ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) megoldását. Az SQL Server, valamint annak különböző szolgáltatásai maximálisan kielégítik az igényeket – noha ezek az igények mára igen szofisztikálttá váltak. A Citibank az üzleti célok megvalósításában és a stratégiai irányok meghatározásában maximálisan támaszkodik a BI rendszerekből kinyerhető információkra, miközben az adatok közvetlen felhasználásával jelentősen tudta növelni a keresztértékesítési munka eredményességét, és látványos, a releváns adatokat tartalmazó jelentésekkel tudja kielégíteni a különböző felhasználók információéhségét.


      

Tovább+
 

09

dec

A Microsoft és az IoT

Kategória: Hírek, december 9, 2015

IoTScenarios-02A Microsoft célul tűzte ki, hogy 2020-ra 25 milliárd eszközt csatlakoztat az Internet of Things (IoT, a dolgok internete) rendszerébe. De mi is az az IoT és hogyan támogatja a Microsoft ezt az irányt?


      

Tovább+