Gyümölcsöző kapcsolat

 

10

jan

A Microsoft az Élen, a Növekedő Nyugat Európai Szoftver Piacon

Kategória: Hírek, Címke: 1H2016, Cloud, digital transformation, IDC, microsoft, software, Top10, Winner, január 10, 2017

A legújabb IDC Software Tracker Release jelentés szerint, a nyugat európai szoftver piac 4.6%-os növekedést produkált 2016 első félévében. Az on-premise szoftver értékesítés 0.9%-ot, a publikus felhő alapú szolgáltatások értékesítése pedig 33.2%-ot erősödött. A teljes szoftver eladásokhoz képest a felhő alapú szolgáltatások piaci aránya 11.6%-ról 14.7%-ra erősödött 2016. első félévében.

A szoftver piac továbbra is erősen darabolt és a TOP10 vendor a piac kevesebb, mint felét működteti. A top vendorok közül sokan jól teljesítettek a vizsgált időszakban, míg mások gyengélkedtek. A Microsoft dicsekedhet a legnagyobb piaci részesedéssel, 13.5%-át dominálja a piacnak.

További információ az alábbi linken: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prEMEA41981416

Tovább+
 

16

dec

Microsoft Technikai Nyitás a Linux és a Google Felé

Kategória: Hírek, Címke: .NET, egyedi szoftver megoldás, együttműködés, Google, Linux, microsoft, Nyitás, Samsung, december 16, 2016

A Microsoft, az évente megrendezett Connect fejlesztőknek szóló rendezvényén fontos nyitási politikát jelentett be, melynek főbb pontjai:

 • Csatlakozás a Linux Foundation-höz Platinum Memberként, a nyílt forráskódú közösséggel való szorosabb együttműködés jegyében
 • A Google csatlakozása a független .NET Foundation-höz
 • Együttműködés megkezdése a Samsung Electronics Co. Ltd.-vel, ami lehetőséget biztosít .NET fejlesztők számára, hogy alkalmazásokat fejlesszenek több mint 50 millió Samsung eszköz számára

A bejelentésekről bővebben az alábbi linken: http://news.microsoft.com/2016/11/16/microsoft-contributes-to-open-ecosystem-by-joining-linux-foundation-and-welcoming-google-to-the-net-community/

Tovább+
 

16

dec

Földrajzilag is terjeszkedik a Grape!

Kategória: Hírek, Címke: .NET, debrecen, Grape, december 16, 2016

Decemberben megnyitotta debreceni székhelyét a Grape Solutions Zrt. A Vágóhíd utcai LION Office Centerben található iroda biztosítani fogja csapatunk folyamatos növekedését, mivel a jövőben cégünk már nem csak budapesti szakemberek tudására és tapasztalatára alapozhat. Szeretnénk, ha új irodánk minél hamarabb benépesedne, így várjuk tapasztalt .Net fejlesztők jelentkezését az alábbi linken:

http://grape.hu/karrier/debrecen/

Tovább+
 

01

dec

Elismerés az “Év felelős foglalkoztatója” díjátadó eseményen

Kategória: Hírek, december 1, 2016

Az OFA Nonprofit Kft. rendezésében idén első ízben került átadásra az “Év felelős foglalkoztatója” díj három különböző kategóriában (mikro/KKV, középvállalati és kormányzati szektor), ahol a különböző vállalatok belső működésének kultúrája, környezettudatossága, CSR hitvallása került pályáztatásra.

A mikro/KKV mezőnyben a Grape Solutions Zrt. a legtöbb nominációban részesült három vállalat egyike volt az OFA részére benyújtott pályázati anyagának színvonalassága folytán.

Ezúton szeretnénk megköszönni az OFA-nak és egyben munkavállalóinknak is erőfeszítéseink elismerését, egyben gratulálunk az egyes kategóriák győztes vállalatainak!

 

ofa_kepmontazs

 

Tovább+
 

19

feb

Microsoft Future Decoded 2016

Kategória: Hírek, február 19, 2016

A Grape Solutions szakmai előadóként részt vett a 2016. 16.-án megtartott, “Microsoft Future Decoded 2016” elnevezésű konferencián. Csonka Ferenc, a Grape Solutions BI Technikai Csapat Vezetője  , “Üzleti intelligencia és analitika” c. előadásában a résztvevők számára bemutatta az üzleti intelligencia által nyújtott lehetőségeket és a trendeket a jövőre nézve.
FutureDecoded2

Tovább+
 

11

feb

Bemutatjuk a legújabb stratégiai partnerünket: Adacta Group

Kategória: Hírek, február 11, 2016

logo-adacta-2xAdacta egy technológiai szolgáltatásokkal és munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó informatikai cég, székhelyük a közép-kelet-európai régióban található (Ljubljana, Szlovénia). Szolgáltatásaikat főleg biztosítóknak, bankoknak és más pénzügyi intézményeknek, távközlési és informatikai cégeknek, valamint gyógyszeripari és élelmiszer-feldolgozó ipari cégeknek kínálják. A cég, szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére a tanácsadás, fejlesztés, implementálás, karbantartás és támogatás területén is.

AdInsure egy modern Windows-alapú alkalmazás, amit az Adacta fejlesztett, a kelet-európai biztosítási cégek ügynökei részére, akik folyamatosan ügyfeleiket látogatják. A rendszer modern technológiát, jó funkcionalitást kínál elérhető áron. Az ügyfelek referencia visszacsatolása kiemelkedő volt és az ügyfélszolgálati felület, beállíthatósági lehetőségek is kiválónak bizonyultak. Az alkalmazásnak köszönhetően a régióban az ügyletek számának növekedése lenyűgözően alakult.

Tovább+
 

19

jan

RepSy a MOL-Csoport hivatalos lapjában

Kategória: Hírek, január 19, 2016

Megjelent a Mol-Csoport hivatalos újsága, a Professional Journal, mely több oldalon keresztül foglalkozik az általunk fejlesztett RepSy üzleti intelligencia és döntéstámogató rendszerrel.

A teljes magazin itt tekinthető meg. A cikk angolul a 76-81. oldalakon olvasható és itt olvasható.

Tovább+
 

09

dec

Üzleti Intelligencia

Kategória: Hírek, december 9, 2015

Minden bank elemi üzleti érdeke, hogy minél többet tudjon meg ügyfeleiről, azok szokásairól. A Citibank lakossági üzletágának tartós sikerei mögött az egyik legfontosabb alappillér, hogy stratégiai módon használja ki az üzleti intelligencia (business intelligence, BI) megoldások adta lehetőségeket. A bank már több mint tizenhat éve a Microsoft adatbázis-technológiájára alapozza folyamatosan bővülő BI és ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) megoldását. Az SQL Server, valamint annak különböző szolgáltatásai maximálisan kielégítik az igényeket – noha ezek az igények mára igen szofisztikálttá váltak. A Citibank az üzleti célok megvalósításában és a stratégiai irányok meghatározásában maximálisan támaszkodik a BI rendszerekből kinyerhető információkra, miközben az adatok közvetlen felhasználásával jelentősen tudta növelni a keresztértékesítési munka eredményességét, és látványos, a releváns adatokat tartalmazó jelentésekkel tudja kielégíteni a különböző felhasználók információéhségét.


      

Tovább+
 

09

dec

A Microsoft és az IoT

Kategória: Hírek, december 9, 2015

IoTScenarios-02A Microsoft célul tűzte ki, hogy 2020-ra 25 milliárd eszközt csatlakoztat az Internet of Things (IoT, a dolgok internete) rendszerébe. De mi is az az IoT és hogyan támogatja a Microsoft ezt az irányt?


      

Tovább+
 

04

dec

A Microsoft felerősíti az IoT hype-ot az új promó videóval

Kategória: Hírek, december 4, 2015

Gyakran nem gondolunk azokra az operációs rendszerekre és felhő szolgáltatásokra, melyek működtetik a körülöttünk lévő tárgyakat, mint az ATM-eket és csokiautomatákat, de a Microsoft reméli, hogy ez hamarosan megváltozik. Az új promójukban bemutatják a Windows és az Azure rendszerek jelen és jövőbeli szerepét a Tárgyak Internetében (Internet of Things – IoT). 

Tovább+